vrouw

Klachten tijdens de Overgang.

Iedere vrouw van middelbare leeftijd krijgt met de overgang te maken, maar gelukkig hebben niet alle vrouwen dezelfde (soms extreme) klachten. Je kent vast iemand die een keer een opvlieger heeft gehad, maar weet je ook waar de klachten vandaan komen die vrouwen tijdens de overgang hebben? Door de daling van hormonen denkt je lichaam dat je een baby hebt gekregen en je in de borstvoedingsperiode zit. De opvliegers die je krijgt tijdens de overgang, zijn dus eigenlijk bedoeld om je baby warm te houden. Het onrustiger slapen heeft dan ook te maken met de nachtvoedingen die horen bij een baby en ook je vetopslag veranderd omdat je tijdens de borstvoeding vet nodig hebt in de borstvoeding voor het ontwikkelen van de hersenen van de baby.
Niet iedereen ervaart klachten tijdens de overgang. Zorg ervoor dat je (het liefst van de voren) je leefstijl op orde hebt. Gezonde voeding, voldoende beweging en stress reductie kunnen je helpen zo min mogelijk klachten te ervaren tijdens deze periode. Soms is dit helaas niet voldoende en zou er verder gekeken moeten worden naar een andere tijdelijke oplossing. Wil je meer informatie over de overgang of hoe je je weer fit en fantastisch kunt voelen? Neem dan gerust contact op.

Schijf je in voor de nieuwsbrief!
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang leuke tips en weetjes voor een fit en fantastisch leven.
Dit e-mail adres zal alleen gebruikt worden door fit en fantastisch.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *