ontbijt
,

Kerst ontbijttaart

Kerst staat in het teken van gezellig met elkaar eten, veel eten! Met dit recept wil ik je een goede voedzame start meegeven, waarmee jij de (feest)dag kan beginnen.

Ingrediënten:
• 125 gram havermout
• 20 gram pompoenpitten
• 20 gram zonnebloempitten
• 20 gram gehakte noten
• 150 gram (diepvries) fruit, bijvoorbeeld aardbei, framboos, blauwe bessen…
• 200 ml amandelmelk
• 2 eieren
• 1 eetlepel honing
• 1 theelepel kaneel
• ½ theelepel vanillepoeder
• ½ theelepel bakpoeder
• Beetje olie om de schaal in te vetten

Bereiding:

Verwarm de heteluchtoven voor op 180 graden. Vet de ovenschaal in met de olie.
Doe de havermout, de noten en zaden in een kom en voeg hier de kaneel, vanillepoeder en bakpoeder aan toe en roer dit goed door. Doe de melk in een schaaltje, voeg de eieren toe en kluts goed. Schenk de honing bij het mengsel en roer nog even door. Voeg het (diepvries) fruit toe aan de havermout en schep het voorzichtig door elkaar. Doe de ingrediënten in de ovenschaal en verdeel gelijkmatig over de schaal.
Zorg dat het rode zomerfruit goed tússen de havermout ligt en niet te veel er bovenop.
Schenk het ei-melk mengsel nu over de havermout met zomerfruit. Schuif de ovenschaal voor 25 minuten in de warme oven.

Download hier de print bare versie van dit recept.

Schijf je in voor de nieuwsbrief!
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang leuke tips en weetjes voor een fit en fantastisch leven.
Dit e-mail adres zal alleen gebruikt worden door fit en fantastisch.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *