Sushi

Sushi

Sushi fans opgelet! Een gezond sushirecept waarmee je naar smaak kan variëren.

Bereiding
• 100 gram zalm in plakken
• 3 eieren
• 2 vellen nori
• 1/2 avocado
• 1 theelepel limoensap
• 1 eetlepel water
• paar takjes bieslook
• peper en zout naar smaak
• olie om in te bakken

Ingrediënten
Klop de eieren met het water en peper en zout naar smaak los in een kom.
Smelt de olie in een koekenpan die in diameter niet groter is dan het nori-vel. Voeg de helft van de eiermix toe. Bak dit tot een omelet.
Prak de avocado tot het smeerbaar is. Voeg een beetje limoensap toe om verkleuring tegen te gaan.
Leg de omelet op het nori-vel, smeer de helft van de avocado over de omelet uit. Bekleedt de omelet daarna met de helft van de plakken zalm en de bieslook.
Rol de sushi zo strak mogelijk op. Zorg dat het laatste stukje van de nori vrij is want de nori plakt namelijk alleen vast aan zichzelf dus hier moet over de gehele lengte van de rol ruimte voor zijn. Maak het randje een beetje nat met water en rol de sushi dicht. Leg de rol even te rusten met de plakrand omlaag.

Download hier de printversie van dit recept.

Schijf je in voor de nieuwsbrief!
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang leuke tips en weetjes voor een fit en fantastisch leven.
Dit e-mail adres zal alleen gebruikt worden door fit en fantastisch.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *