vrouw

Hormoon gerelateerde klachten

De vorige keer heb ik je verteld over de periode dat je hormonaal geprogrammeerd bent en dat ik met informatie uit deze periode kan bepalen hoe de verhoudingen liggen in je hormonen en welke klachten daarbij zouden kunnen passen. In het leven wat wij nu leven zie je dat steeds meer vrouwen meer testosteron hebben. Het is niet zo dat je lichaam meer testosteron aanmaakt, vaak is er een verandering is het systeem waardoor testosteron aangemaakt wordt in plaats van een ander hormoon. Klachten die hierbij zouden kunnen passen zijn oa onregelmatige, heftige, pijnlijke of geen menstruatie. PCOS, acne, makkelijk haaruitval of juist overbeharing, onvruchtbaarheid, migraine (cyclisch of bij overgang), andere cyclische klachten kunnen zijn maag/darm problemen en/of astma.

Bij het afnemen van het oestrogeen ook wel overgang genoemd zou je kunnen denken aan botontkalking, auto-immuun ziektes, schildklierproblemen, meer infecties en/of ontstekingen in de urine wegen, veranderen van de vet opslag denk hierbij aan dunnere benen en vet op de buik, heupen blijven vaak smal. Ook lichter slapen en problemen met het geheugen kunnen een onbalans betekenen in je hormonen. Wil jij weten of jou klachten ook hormoon gerelateerd zijn neem dan gerust eens contact op.

Schijf je in voor de nieuwsbrief!
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang leuke tips en weetjes voor een fit en fantastisch leven.
Dit e-mail adres zal alleen gebruikt worden door fit en fantastisch.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *