Emoties die je gevoeld kan hebben tijdens de zwangerschap en geboorte

Deze week kreeg ik de podcast van vibes talk over de impact van jouw geboorte en tips voor de zwangerschap doorgestuurd.
In deze podcast verteld Anna Verwaal, geboorteconsulent, over emoties die jij gevoeld kan hebben tijdens de zwangerschap of geboorte en hoe je daar als aanstaande ouder bewust mee om kunt gaan. Vooral ook wat het effect hiervan kan zijn in jouw leven nu en laat ik dat nou ook vaak tegenkomen in mijn praktijk.

Ze vertelt dat de prenatale periode de meest vormgevende periode is in een mensenleven. Door hiervoor open te staan en verder te kijken naar ervaringen om haar heen kwam zij in contact met mensen die bezig waren met dit thema en zo leerde zij steeds meer over wat baby’s mee hebben gekregen van hun geboorte en de periode daaromheen.

Bijvoorbeeld hoe je in de baarmoeder terecht bent gekomen, als je uit liefde van 2 liefdevolle mensen gekomen bent is dat een hele fijne ervaring maar ben je geboren vanuit een verkrachting of terecht gekomen bent in een baarmoeder waar een niet verwerkte miskraam heeft plaatsgevonden een ervaring is die een heel ander effect heeft op jou in je verdere leven.
Bijvoorbeeld jij bent geboren uit een ongewenste zwangerschap en je hebt dus afwijzing gevoeld dan kun je in je leven een echte people pleaser zijn omdat je gewoon niet meer afgewezen wil worden. Of dat je mensen op een bepaalde afstand houdt omdat je niet afgewezen wenst te worden.
Ook alle gevoelde emoties van moeder kunnen vanuit de baarmoeder heel makkelijk opgepikt worden door een ongeboren baby.
Je kunt je nu misschien wel voorstellen wat voor effect dit zou kunnen hebben op jouw verdere leven.

Waarom ga ik hier zo op in. Nu puur alleen al omdat deze periode van conceptie, zwangerschap, geboorte en eerste levensjaren ook heel vaak terug komen in mijn praktijk. Emoties die mensen hebben gevoeld tijdens deze periode die maakt hoe ze nu zijn of reageren op bepaalde situaties.

Tijdens mijn behandelingen test ik uit  welke emotie in het hier en nu getriggerd is maar vooral belangrijk is daarbij welke emotie dit in het verleden triggert. Dit kan dus een emotie zijn die je hebt opgedaan tijdens de conceptie, zwangerschap, geboorte of later in het leven (zelfs ook nog overerfelijke emoties maar daarover later meer). Door deze emotie vanuit het onderbewuste bewust te maken en eventueel op een liefdevolle manier terug te geven aan diegene van wie die eigenlijk is. Vaak mensen die heel dicht bij je staan en jij los kan komen van deze emotie waardoor je het gedrag wat daaraan voor jou gekoppeld is loslaten.
Om even bij voorgenoemd voorbeeld te blijven zou je dus door de afwijzing die je tijdens de conceptie hebt gevoeld en omdat je niet gewenst was een plekje geven waardoor je het gedrag “het people pleasen” kunt loslaten en kunt leven vanuit dat wat jij belangrijk vindt.

Dat is toch geweldig! Het mooiste werk wat er is. Zo begeleid ik dus mensen om opgelopen en onverwerkte emoties en het er door hun gekoppeld gedrag los te laten zodat zij steeds meer hun eigen pad kunnen bewandelen en dichter bij zichzelf kunnen komen te staan.
Want het mooiste wat je kunt worden is jezelf!

Klik hier voor de podcast.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *