Heb jij stress?

Veel mensen in mijn praktijk zijn zich helemaal niet bewust van het feit dat hun lichaam stress ervaart toch blijkt dit in 95% van de gevallen de grootste veroorzaker zijn van hun klachten. Hoe kan het zijn dat je het niet meer ervaart als stress? En hoe weet je nu eigenlijk of je lichaam onder stress staat?

Je hebt een gezin, werkt, doet het huishouden en ergens plan je ook nog tijd voor de sportschool en je vriendinnen, kortom je houdt alle ballen hoog en zit nooit stil. Je hebt wel wat klachten maar joh, wie heeft die niet. Tijd om vermoeid te zijn of om bij je klachten stil te staan heb je niet. Jij staat altijd voor een ander klaar maar vergeet jezelf wel eens. Klinkt dit je bekend? Lees dan vooral verder.

OPPERSTE STAAT VAN PARAATHEID
Van oudsher is een bepaalde staat van paraatheid bij spanning nodig om te overleven. Als je oog in oog staat met een tijger is het belangrijk dat je kunt vluchten, geen pijn voelt en dus niet je boterham die je net hebt gegeten verteerd, je spijsvertering gaat uit. Tegenwoordig komen we nog maar zelden in levensbedreigende situaties terecht en toch is ons lichaam vaak in opperste staat van paraatheid. Veel eisend werk, een volle agenda en een vol hoofd zijn veel voorkomende oorzaken.

VERHOOGDE STAAT VAN PARAATHEID DE NIEUWE NORM
Waardoor gewenning optreedt. Je voelt niet meer dat je gejaagd bent. Je kunt het vergelijken met auto rijden binnen de bebouwde kom. Als je met 50 kilometer per uur de stad uit rijdt, is dat een flink tempo. Rijd je daarna 130 kilometer per uur op de snelweg dan voelt 50 kilometer per uur daarna nogal sloom. Rijd je vervolgens een woonerf in waar je maar 30 kilometer per uur mag rijden dan is de snelheid van 50 kilo meter per uur weer gewoon. Datzelfde geldt voor stress, als jij altijd aan het rondrennen bent dan raakt je lichaam hier aan gewend en herkent het niet meer als stress.

STA JIJ WEL EENS UIT?
Een vraag die ik mijn klanten stel is “sta je wel eens uit.” Vaak is het antwoord ja maar als we verder praten blijkt dat als ze op de bank zitten ze toch zitten te bedenken wat ze allemaal nog moeten doen, ze puzzelen (als afleiding voor hun hoofd) of kijken een spannende netfox serie die kun systeem ook weer aanzet.

Dus aan jou de vraag “STA JIJ WEL EENS UIT?” En dan bedoel ik ook dat je hoofd uitstaat.

IS HET ANTWOORD NEE? 
Neem dan eens contact met me op voor een afspraak of als je nog niet helemaal overtuigd bent vraag dan hier de Health check aan. Voor €9,- kun jij een vragen lijst van 321 vragen waarna we een online afspraak plannen en ik je jouw persoonlijke klachten grafiek laat zien. Aan de hand van deze grafiek kan ik je precies vertellen wat jij nodig hebt. En neem maar van mij aan dat €9,- voor een online bespreking van je test een waardevolle investering is om inzicht te krijgen in je gezondheid.

TWIJFEL JE NOG OMDAT JE NIET WEET OF JE HET KUNT?
Ik beid je een persoonlijk stappenplan aan en kijk met jou mee of de gemaakte afspraken wel haalbaar zijn. Is dat niet het geval.. Dan passen we de afspraken gewoon aan zodat ze wel in jouw leven passen. Er zijn al honderd vrouwen je voor gegaan en met succes dus ik ben ervan overtuigd dat ook jij dit kunt!

 

 

 

 

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *