Wat is Nei-therapie?

NEI staat voor Neuro Emotionele Integratie en is een methode om emoties of gebeurtenissen die opgeslagen liggen in ons onderbewustzijn bewust te maken. Het richt zich op de oorzaak en motivatie van problemen en het loslaten van blokkades en belemmerende gedachtes. Als NEI therapeut kijk ik voorbij de klacht en ga ik met jou op zoek naar de oorsprong ervan. NEI gaat ervan uit dat vrijwel elke ziekte, pijn of klacht een emotionele oorsprong heeft. Dit wordt via het onderbewustzijn opgespoord.

Hoe werkt dat dan?
Dit gebeurt door middel van testen en dit kan op verschillende manieren zoals de o-ring test of met de biotensor. Zelf werk ik tegenwoordig altijd met de biotensor. Het testen wat ik doe is een manier van communiceren met het onderbewust zijn en is te vergelijken met een leugendetector. Als je iets zegt wat voor jou niet waar is, waar jij dus niet oké mee bent, dan ontstaat er een kort moment van stress in je lichaam dat meetbaar is. Dit maakt een spiertest of testen met de biotensor zichtbaar.
Door vragen te stellen aan het onderbewuste meet ik uit waar de verzakking zit, welke behandeling jij nodig hebt om het weer in balans te krijgen maar vooral welke emoties hier voor jou aan gekoppeld zitten zodat we deze bespreekbaar kunnen maken en kunnen ontkoppelen uit jouw systeem, zo belemmeren deze emoties je niet meer en kan je ze loslaten evenals de door jou aan de emotie gekoppelde klacht.

Waar komt NEI vandaan?
NEI is een behandeling die is ontstaan uit het beste uit de Oosterse en Westerse geneeswijze en is gebaseerd op principes uit onder andere Psychotherapie, acupunctuur, neurowetenschappen, kinesiologie, Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP), Touch For Health. Daarnaast wordt gebruik gemaakt van ondersteunende middelen uit de homeopathie en fytotherapie. Ook affirmaties, visualisaties en ademhaling kunnen worden ingezet tijdens een sessie.

Hoe ziet dat er dan uit in de praktijk?
Je komt bij mij in de prakrijk met een fysieke klacht zoals bijvoorbeeld pijn of een bepaald gedrag waar je last van hebt zoals bijvoorbeeld een kort lontje.
Hier gaan we het even kort over hebben maar vooral belangrijk is wat je wil bereiken. Dan ga ik contact maken met je onderbewustzijn, een soort internetverbinding waar je niks van voelt. Door deze verbinding met jouw onderbewuste kan ik met jou communiceren en uittesten wat voor jou belangrijk is om te doen. Dit doe ik door vragen te stellen aan jouw onderbewuste. Je hoeft niet bang te zijn dat ik dingen uittest die je niet wil weten, als er echt iets is bewust of onbewust wat je niet wil delen komt dit er echt niet uit, je onderbewuste is er namelijk om jou te beschermen. Tijdens de behandeling gaan we meteen aan de slag met de belemmerende emoties of overtuigingen en koppelen we ze meteen los. Zo hoef je vaak na de behandeling niks meer te doen, wel drink je na de behandeling door de dag heen voldoende water om alle afvalstoffen af te voeren en in enkele gevallen is het nog nodig om een voedingssupplement of homeopathische verdunning te nemen. Dit advies krijg je dan na de sessie persoonlijk mee naar huis.

Nieuwsgierig wat NEI voor jou of je kind kan betekenen? Maak dan nu een afspraak en je kunt deze week nog terecht.